Oldal kiválasztása

ŽIVLJENJE JE IMEL PRED SABO: ATLETSKI ZVEZDNIK UMRL TRAGIČNO MLAD

Škotski ragbijski reprezentant v superligi, Adam Walker, je umrl tragično mlad, star komaj 31 let. Njegove klubske ekipe žalujejo za njegovo izgubo.

Svet ragbija žaluje za tragično izgubo 14-kratnega škotskega reprezentanta Adama Walkerja, ki je umrl 4. oktobra. Napadalec je bil star le 31 let in je umrl izjemno mlad.

Walker je v svoji devetletni karieri igral za Huddersfield Giants, Hull Kingston Rovers, St Helens, Wakefield Trinity in Salford Red Devils, za Rovers pa je leta 2015 nastopil v finalu pokala Challenge Cup. Igral je tudi kot posojen igralec pri Barrow Raiders in Swinton Lions, leta 2020 pa je kratek čas preživel pri Leigh Centurions.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Walker je med letoma 2012 in 2019 za Škotsko zbral 14 nastopov, med drugim se je uvrstil na svetovno prvenstvo 2013. Operativni direktor škotske nacionalne lige Ollie Cruickshank je o izgubi svojega rojaka povedal slednje: „Vsakič, ko je Walker igral za Škotsko, je igral s ponosom. Bil je član naše ekipe za svetovno prvenstvo 2013 ter zmagovalne ekipe evropskega prvenstva 2014.”