Oldal kiválasztása

Zgodil se je čudež: Deklica, za katero se verjame, da je telesno onesposobljena, je začela hoditi

Dotični videoposnetek prvih korakov dveletne bolne deklice je navdušil vsakega uporabnika interneta.

Keira Hockley, rojena v Queenslandu v Avstraliji, se je leta 2017 rodila z motnjo v razvoju zaradi redke okužbe s plodom. Med drugim je dveletna deklica okvarjena s sluhom, avtistična in se v maternici ni razvila pravilno – poroča lokalna tiskovnica Mirror.

Strokovnjaki niso bili preveč prepričani o možnosti obolele deklice. Zdravniki so staršem povedali, da njihov otrok najverjetneje nikoli ne bo stal in bo lahko uporabljal samo invalidski voziček.

Toda Keirinih staršev za trenutek ni bilo mar za stanje deklice. Že od začetka je bilo storjeno vse, da živijo polno življenje. Na primer, od rojstva jo dvakrat tedensko odpeljejo k fizioterapevtu, da se namerno ponovno postavi in ​​pridobi na moči.

Fotó: pixabay.com

In posebno zdravljenje je pred nekaj tedni prineslo dolgo pričakovani rezultat: Keira se je postavila na noge in naredila prve korake svojega življenja!

O moj bog! Ne morem verjeti! To se je ravno zgodilo. Zbežal sem na ulico in nekoga prosil, naj naredi prve korake moje deklice. Tako sem ponosna nanjo!

– je komentirala videoposnetek, ki ga je na Facebook naložila mama Keira.