Oldal kiválasztása

Ženo je zabodel s 76 vbodi, nato pa truplo skril v torbo

Afganistanski migrant, ki je prejšnje poletje z 76 vbodnimi noži ubil ženo, je dortmundsko sodišče spoznalo za krivega umora. Priseljenec je nato truplo svoje žene skril v kovček.

Sodišče v Dortmundu je videlo dokaze, da je 24-letni Mokhtar H. lani poleti ubil 21-letno ženo. Kot je lani že nekajkrat poročal, je afganistanski prebežnik 76-krat zabodel svojo ženo s kuhinjskim nožem, nato pa svoje truplo skril v kovček. G. Mokhtar je z zadnjo besedo zanikal, da je bil vpleten v umor, tako da sodišče ob izdaji sodbe ni moglo natančno odgovoriti, zakaj je morala mlada ženska umreti. Sosedje so povedali, da se je iz stanovanja slišal glasni krik, ki je nakazoval, da se je končal spor med zakoncema.

Strokovne preiskave so tudi ugotovile, da je mož po več deset vbodih svojega ljubimca zadavil z vezalko, tako da ni ostala brez možnosti za preživetje. Sodnik je poudaril agresivnost in brutalnost Afganistana.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

“Ni bilo mogoče določiti, kdaj je žrtev nezavestna, zato ni jasno, koliko je morala mlada Maryam trpeti” – je ob izreku sodbe dejal sodnik. Ubitni prebežnik je bil na koncu obsojen na 12 let zapora.