Oldal kiválasztása

ZDRAVNIKI SO BILI ŠOKIRANI, SER SO TAKO BRUTALNO PRETEPLI 15 MESEČNO DEKLICO

Družina vztraja, da malčka nihče ni tepel. Povsem drugačnega mnenja pa so zdravniki, česa takega še niso videli.

Deklica iz Hurbanove, stara le eno leto in tri mesece, je v skrivnostnih okoliščinah utrpela smrtno nevarne poškodbe. Starša sta malčka sama odpeljala v bolnišnico prosit za pomoč.

Malčkov vrat, telo in obraz so bili prekriti z modricami in modrimi lisami, tudi zdravniki so bili šokirani, ko so ga zagledali. Zato ne morem storiti drugega, kot da jih zadržim notri in opozorim policijo, je ugotovil Paraméter.

“Tako obsežnih poškodb pacienta na otroškem oddelku v zadnjih desetletjih še nismo srečali. Glede na občutljivost primera ne moremo razkriti več podrobnosti” – so za portal povedali v bolnišnici Nové Zámky.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Zahvaljujoč dvotedenski bolnišnični oskrbi je njegovo stanje sedaj stabilno in oživelo. In zdravniki so že prepričani, da poškodb ni dobil naenkrat, ampak večkrat.

Vendar njena mama še vedno trdi, da punčka ni bila tepena. Po njegovih besedah sta poškodbe s partnerico videla po vrnitvi domov iz večerne izmene in ga takoj odpeljala v bolnišnico. Mimogrede, družina ima tudi majhnega sina, ki pa ni kazal vidnih znakov poškodb.

“Po vsem telesu naj bi imel znake udarca, vendar ga ni nihče tepel. Ko mu je postopoma prekrilo celo telo, sem ga pripeljal v bolnišnico. Tudi jaz ne vem kaj bi lahko bilo. Vsak dan ji menjava oblačila in plenice, bi opazili” – je povedala mama.

Kot se je izkazalo, se je socialnovarstveni urad z družino ukvarjal že prej. Komáromska policija je uvedla kazenski postopek zaradi suma mučenja.