Oldal kiválasztása

"VIDETI SI KOT MINION" - MOŽ JE OKLJUČIL MATERICO 2 OTROK, ZDRAVNIKI SPOROČILI HUDO DIAGNOZO

Mamica dveh otrok je odšla k zdravniku, potem ko se je njen mož začel šaliti na račun njene rumene kože.

“Izgledaš kot Minion” – se je njen mož pošalil z Becki Buggs, ko je njena koža po tuširanju porumenela. 43-letna medicinska sestra se je zato odločila obiskati svojega zdravnika, ki ji je sporočil porazno novico: boleha za rakom trebušne slinavke. Mama dveh otrok je bila ob novici popolnoma strta.

“Vedel sem, da diagnoza ne bo dobra, a sem jo vseeno težko predelal. V bolnišnici paciente pripravljam na operacijo, jih pomirjam, zdaj pa sem potreboval pomoč. Nisem se mogel pomiriti, Bil sem popolnoma zlomljen” – se je spominjal.

Rak trebušne slinavke je ena najbolj agresivnih vrst, saj 50 odstotkov ljudi umre v 3 mesecih po diagnozi. 60 odstotkov bolnikov je diagnoza postavljena prepozno.

“Skrbi me za druge bolnike s trebušno slinavko. Straši me, da obstajajo ljudje, ki si mislijo: “Oh, samo malo mi je slabo, ampak nič hudega, ne morem se naročiti pri osebnem zdravniku, zato bom kar počivajte.” Potem postanejo tako bolni in dobijo zlatenico, da končajo v bolnišnici, potem pa je prepozno.”

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Becki je zaskrbljena tudi, ker vse več zdravnikov in medicinskih sester zapušča poklic, ker izgorevajo, in se boji, da kmalu ne bo več nikogar, ki bi skrbel za bolne. Zato se zdaj zavzema za to, da britanska vlada zagotovi, da vsi bolniki dobijo diagnozo in začnejo zdravljenje v 21 dneh. Kot je dejal, je rak trebušne slinavke najhitreje rastoči rak, ni časa za čakanje in za odpoved posegov, ker ni dovolj kadra.