Oldal kiválasztása

V Temišvaru so umrli trije ljudje zaradi uboja črnih tržnih podgan

Tragedija naklade navadnih podgan v Temišvaru je bila smrt matere, dojenčka in 3-letnega otroka, 22 oseb je bilo hospitaliziranih in 200 domov je bilo evakuiranih. Lastnik podjetja za ubijanje podgan Ioan Buta je bil odvzet v pripor.

Pretekli teden je v panelni hiši v Temišvaru specializirano podjetje izvajalo nadzor nad podganami in žuželkami, nakar je vse več prebivalcev kazalo znake zastrupitve. Kot je zapisal poročevalec, so 9-letnega otroka in 3-letnega otroka v soboto odpeljali v bolnišnico in ta dan umrli. V nedeljo je zbolela tudi 29-letna mati 3-letnega malčka in umrla v ponedeljek zjutraj. Vsi bolniki so se pritoževali nad slabostjo, bruhanjem in glavoboli. Blok hišo so evakuirali.
Včeraj smo tudi ugotovili, kaj je povzročilo težavo. Žrtve so bile izpostavljene materialu na osnovi aluminijevega fosfida- piše Opinia Timisoarei.

Podjetje je v stanovanja postavilo pastile te aktivne sestavine, ki pa so vnetljive in povzročajo strupene hlape, ki so izpostavljeni vodi in vlagi. Tablete so vrgli v prazno stanovanje – in trije so umrli v stanovanju ob njem.

Fotó: pixabay.com

Delicija – Gastoksin, pridobljen s črnega trga, se uporablja predvsem v žitnih polžih proti glodalcem. Lastnik podjetja je priznal, da ga uporablja. Povedal je, da ve, da je močnejši od običajne droge, a je pred tem dobro opravil v praznem hotelu, zato ga je spet uporabil.