Oldal kiválasztása

V poskusu oživljanja 11-letnega dečka je umrl zaradi električnega udara

Romunski fant je bil z 18-letnim bratom, ko se je povzpel na steber, kjer ga je pretresla elektrika.

V torek v Negrestiju v Romuniji je v torek zaradi električnega udara umrl 11-letni otrok, potem ko so bili poskusi oživljanja brezplodni. Dve ekipi okrožja Vaslui iz reševalne eskadrilje reševalnega reševanja sta otroka poskušali oživljati, vendar neuspešno.

„Ko je prispel komplet za prvo pomoč, je otrok z električnim udarcem lezel v nezavesti poleg nizkonapetostnega stebra. Oživljali so ga, kmalu zatem pa je prispela enota mobilne intenzivne nege in eno uro nadaljevala manever. Po več kot 60 minutah so morali rešilci ugotoviti vzrok smrti” – je povedal Marius Stanciu, predstavnik ISU za okrožje Vaslui.

Fotó: pixabay.com

Tiskovna predstavnica policijske uprave okrožja Vaslui Loredana Stavar je povedala, da se je otrok, ki je bil s starejšim bratom, povzpel na steber, kjer ga je udaril električni udar in padel. „Ob 17:39 po 18h nas je 18-letni moški obvestil, da se je njegov 11-letni brat povzpel na steber v Negrestih in padel nezavesten” – je dejal. Policija je sprožila preiskavo zaradi neprevidnega ubijanja- piše Maszol.