Oldal kiválasztása

V ponedeljek se bo Frans Timmermans srečal s Sorosom

Špekulativni vpliv milijarde na borzi v Bruslju ostaja močan. V ponedeljek se bo v New Yorku srečal s podpredsednikom Evropske komisije, pristojnim za vladavino prava, Frans Timmermansom.

György Soros in Frans Timmermans se bosta sestala v ponedeljek na 74. Generalni skupščini ZN v New Yorku, po uradnem koledarju Evropske komisije. To tudi potrjuje, da je odhajajoči Junckerjev podpredsednik Evropske komisije, pristojen za pravno državo, György Soros. Zato madžarska vlada ni podprla njegove osebe za predsednika komisije – piše Origo.

Po napovedih napovedovalca bo nizozemski politik na sestanku prisoten kot vodja delegacije organa EU, poleg spravnega postopka s Sorosom pa bo opravil tudi tri govore. Kot običajno na takih srečanjih na visoki ravni v Bruslju, ni znano, o čem bosta govorili obe vplivni osebnosti. Mimogrede, Timmermans je bil v zadnjem mandatu EU eden vodilnih v Bruslju, ki se je najpogosteje srečal z ameriškimi špekulanti in je večkrat jasno izražal svoja stališča in ga zelo cenil. Jutrišnje srečanje tudi potrjuje, da je Timmermans očitno človek Györgyja Sorosa.

Fotó: pixabay.com

Srečanje je iz dveh razlogov bolj zanimivo kot običajno. Timmermans je zaradi odpora Madžarske in Višegrajske četverice izgubil predsedovanje novim mandatom. A madžarska vlada ga ni podprla, ker je bil povezan z Györgyöm Sorosom.

Omeniti velja tudi, da je Timmermans opozicijske županske kandidate poslal v Bruselj ravno sredi domače občinske volilne kampanje, kjer so ga z Gyurcsánynom seznanili o prihodnosti.