Oldal kiválasztása

V nemških avtošolah se pripravljajo na napad migrantov

Velika večina priseljencev, ki so v zadnjih letih prišli v Nemčijo, bi prej ali slej želela pridobiti licenco. Po besedah vodje nemškega združenja avtomobilskih šol se v zadnjih mesecih število ljubiteljev migrantov hitro povečuje.

Nemške avtošole po državi poročajo, da je na preizkus na cesti pripravljenih veliko več migrantov kot prej. Večina migrantov z Bližnjega vzhoda in Afrike se je od leta 2014 naselila v Nemčiji, vendar avtošole šele začenjajo opažati vpliv. Rainer Zeltwanger, predsednik nemškega združenja avtomobilskih šol, je povedal za časopis Welt am Sonntag, da tudi priseljenci želijo pridobiti dovoljenje za povečanje svojih možnosti na trgu dela in biti podjetje za dostavo paketov za pico ali podjetje za dostavo paketov.

Vendar Zeltwanger pravi, da je vedno težje najti brezplačnega inštruktorja, ne le zato, ker si vedno več migrantov želi pridobiti licenco, ampak tudi zato, ker je na trgu manj inštruktorjev. Glede na članek v spletni izdaji Welt je večina komentatorjev ogorčena, saj pravijo, da migranti za vozniško dovoljenje plačujejo z donacijami ali drugimi vladnimi subvencijami.

V končni analizi to pomeni, da so davkoplačevalci priseljencem plačevali vozniška dovoljenja.

Fotó: pixabay.com

Toda bil je tudi komentator, ki ga zmede dejstvo, da večina migrantov ne govori nemško pravilno, kako pridobiti vozniško dovoljenje. Drugi pa bi radi na izpitih videli statistiko o deležu moških in žensk migrantov. Po njihovem mnenju tudi muslimanske ženske ne smejo voziti avtomobilov moških članov družine.