Oldal kiválasztása
News

V knjigi o škandalih je ravnateljica problematične šole pokrila račun

Za Cedar je veljala, ker je pokazala svoje blond lase ali ker je vlekla krila... Več kot pet let je 49 letna Doris Unzeit vodila eno najbolj problematičnih šol v nemški prestolnici. Vendar je učiteljica obupala in zdaj svoje izkušnje opisuje v knjigi.

Nekdanji direktor je svoje delo vedno obravnaval kot delo in ne delo. Zato je bil pet let ravnatelj šole v Berlinu, ki se ji mnogi zaradi ugleda preprosto izognejo. Doris Unzeitig je prišla do naslovov nemških časopisov, ko je v šoli najela varnostnika, da bi preprečil vsakodnevne pretepe znotraj in zunaj stavbe. Vendar kritike njegovega delovanja ni ocenil kot pošteno in se je zaradi vztrajnega nasprotovanja marca lani odločil, da se bo preselil nazaj v Avstrijo.

Problematična berlinska šola

Ne bi si mogel pomagati drugače. Nasilni napadi, pretepi so bili običajni in tudi učitelji so bili pogosto nevarni. Enkrat me je celo eden od nosečih kolegov boksal v želodcu. Bilo je, kot da je nasilje del lekcije

-spomnila se je nazaj na Unzeitig. Nekdanja ravnateljica je šolo zapustila več kot eno leto, vendar je dejala, da se stvari niso kaj dosti izboljšale, saj so Spreewald osnovne šol še vedno varovali varnostniki.

Fotó: pixabay.com

V svojih spominih je vzgojiteljica večkrat trdila, da v šoli starši niso sodelovali, kar je večinoma migrant. Večina fantov oče sploh ni jemala ravnatelja resno, češ da je samo ženska, ne povejte mi, kako naj se fantje obnašajo. Mnogokrat so ga napadli, ker ni nosil šal.

Knjiga je izšla v Nemčiji 26. septembra.

Mnogi ljudje so me kedri imenovali, ker sem pokazal svoje dolge blond lase, gamaše ali krila

– piše v svoji knjigi, ki je bila objavljena v Nemčiji 26. oktobra, za Unzeitig.