Oldal kiválasztása

Utrujeni ste od prve dame, ki se vrača v službo

Brigitte Macron naj bi se naveličala samo, da je mož stal ob strani in se nasmehnil na različnih uradnih prireditvah. Francoska prva dama se je zato odločila, da začne znova poučevati in delala v enem izmed pariških problematičnih četrti, večinoma migrantov.

Prvotno vzgojiteljica bo Brigitte poučevala odrasle, stare med 25 in 48 let, ki so iz nekega razloga opustili izobraževanje in so se zdaj odločili, da jo dokončajo. Ustanova se nahaja v okrožju Clichy-sous-Bois v francoski prestolnici.

Fotó: pixabay.com

To primestno območje je prišlo do novice leta 2005 zaradi neredov v Parizu leta 2005. Vzrok je naključna smrt dveh afriških mladih v revni četrti Pariza.

66 letna Brigitte je bila nekoliko nervozna, ko je v ponedeljek začela s šolanjem, a je dejala, da je zelo vesela, da bo spet aktivna. Mimogrede, izobraževanje odraslih je spodbudila tudi sama prva dama, ki meni, da je za ljudi vseh starosti pomembno, da imajo priložnost znova zagnati svoje življenje in jih usmeriti v boljšo smer. Brigitte Macron je pred štirimi leti opustila svojo učiteljsko kariero, da bi podprla moževe politične ambicije. Kot je znano, sta se francoski predsednik Emmanuel Macron in Brigitte (24) srečala na srednji šoli, kjer je poznejši francoski predsednik pri 16 letih oboževal svojega takrat 40 letnega učitelja.

Številni ljudje so komentirali trpinčenje v upanju, da Brigitte Macron spet ne bo nekoga dvignila s stola.