Oldal kiválasztása

UČITELJICA JE PUNČKO VLEČA PO TLEH, JE JO DRŽALA ZA LASE

Proti učiteljici so sprožili postopek

Proti učiteljici na dvojezični šoli v Houstonu v Teksasu so vložili obtožnico, potem ko videoposnetek dokazuje, da je 5 letno deklico vlekla za lase po tleh – poroča o primeru Mirror.

Po obtožnici je 44 letna Jenny Alicia Dominguez povzročila poškodbo otroka in je obtožena večkratnega ustrahovanja Fany Castro. Vsaj tako trdi deklicina mama Patricia Saldana, poroča lokalna tiskovna postaja ABC13. Saldana je še povedala, da je Dominguez več kot enkrat osramotil in nadlegoval njeno hčer.

Moja hči je prenehala jesti, ker jo je učiteljica označila za debela in rekla, da ne sme jesti
-je potožila mati.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Glede na poročila je osnovna šola Katherine Smith, ki jo je obiskovala Fany, izvedela za incident, ko je šla priča na policijo, kjer so rekli, da je učitelj ravnal neracionalno in izgubljal nadzor. Trdil je tudi, da je Dominguez Fany rekel “No seas chiflada!”, kar pomeni “Ne bodi nor!”.

Ni ji želela poslušati, zato jo je vlekel za lase
Dominguez naj bi se zoperstavil Fany zaradi incidenta z vilicami, ki je bil nato ujet na video. Ko deklica ni hotela vreči vilic v smeti, jo je učiteljica zgrabila za roko in lase, da bi jo odvlekla v smetnjak.

Čeprav posnetek varnostne kamere, ki je omenjen v obtožnici, ni bil javno objavljen, je Patricija o dogajanju povedala tole:

Bila sem ogorčena nad ravnanjem učiteljice in šole, saj naj bi bila to varen prostor, kjer se otroci učijo, igrajo in jim ni treba skrbeti, da bo kdo z njimi slabo ravnal

Mama je povedala, da se njena hči v šoli ne počuti več varno, zato se tja ne želi vrniti.

Primer preiskujejo pristojni, šola pa je proti učitelju takoj ukrepala: do konca preiskave so ga premestili v drug kraj.