Oldal kiválasztása

Ubijmo belce, ne drug drugega!

Član branilca Lige Afričanov v Franciji je postavil "pravi potek" za demonstracije v Parizu. Kitajci in indijci so med tistimi, ki jih je treba izbrisati...

Atentat na belce se je začel v Južni Afriki, ko je leta 2016 novi predsednik države Cyril Ramaphosa obljubil, da bo obnovil razmere pred belci v 1600-ih. Leto pozneje je bilo napadeno 404 kmetij pod belim belom, po podatkih skupine AfriForum, 700 belcev pa je bilo ubitih v 74 smrti.

Fotó: pixabay.com

Fotó: pixabay.com

Čeprav ne zanika, da so od 1948 do devetdesetih let rasistični zakoni belega vladajočega razreda vladali večini črncev, se je kocka obrnila in črnci so postali rasisti. Člani “obrambne lige” (LDNA) Afričanov, ki živijo v Franciji, so organizirali demonstracijo pred veleposlaništvom v Parizu v Južni Afriki.

V varnosti države gostiteljice so skandirali, da je v Južni Afriki bel rasizem, in če se to ne bo spremenilo, se bodo vrnili in požgali zgradbo. En član LDNA je dejal: “Če želite ksenofobijo, je v redu: začnite ubijati belce, Kitajce, Indijce, vendar ne ubijajte svojega (črnega) brata! Vsi smo črni! «Govoru je sledila nevihta.

Zaenkrat je samo organizacija OLRA protestirala proti videu na Twitterju. So skupina študentov v Franciji, katerih člani se borijo proti rasizmu proti belcem.

Vir: TVLibertes