Oldal kiválasztása
News

Trije migranti so pobegnili iz pripora, celo mesto jih išče

Skozi konec tedna so trije severnoafriški migranti pobegnili iz dresdenskega zapora. Oblasti so takoj izdale nalog za prijetje, vendar nobenega od njih ni bilo mogoče najti.

Trimetrska ograja, varnostniki in vgrajen sistem varnostnih kamer načeloma zagotavljajo, da migranti leta 2018 v Dresdnu ne bodo pobegnili iz zapora. Stavba, v kateri so zdaj pridržani migranti, ki naj bi jo deportirali, je bila preoblikovana za skoraj 4 milijarde EUR. Objekt je opremljen z najsodobnejšo tehnično opremo, toda lokalna policija je sporočila, da se je tri severnoafriške migrante uspelo rešiti iz pripora.

Priseljenci maroškega in tunizijskega porekla, 19, 24, 29, so se povzpeli na ograjo, jo preskočili in izginili v meglo. Varnostniki so prepozno spoznali. Dirk Rohrbeck, vodja dresdenske policije, je za nemški časnik Bild povedal, da je bil za beguncem priseljen nalog za prijetje.

Fotó: pixabay.com

Zanimivo je, da kljub temu, da še vedno nismo uspeli ujeti ilegalnih priseljencev v naročje, oblasti niso objavile okrogle fotografije.