Oldal kiválasztása

TRAGEDIJA NA TRENINGU: STADION SE ZRUŠIL NA NAVIJAČE

Streha stadiona se je v trenutku podrla. Verjetno ni zdržal teže navijačev, ki so se namestili nanj, zato je prišlo do tragedije.

Navijači so se zbrali, da bi proslavili 33. obletnico odprtja stadiona Colo Colo, najboljšega kluba v prvi ligi čilske nogometne lige. Ob pomembnem dnevu je nogometna ekipa izvedla trening odprtih vrat, ki bi jih pripravil na tekmo proti Universidad Católica v nedeljo.

A stadion z več kot 45.000 sedeži je še isti dan obupal. Razbitine so padle neposredno na bazo oboževalcev Colo Colo.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

„Videli smo to od daleč in šli bližje, da vidimo, kaj se je zgodilo in ali je potrebna pomoč, če je kdo poškodovan”- se je trenutkov tragedije spomnil nekdanji predsednik kluba Edmundo Valladares.

Na podlagi posnetkov je mogoče sklepati, da bi katastrofo lahko povzročili gledalci na reklamnih panojih na vrhu tribune, saj ti elementi niso zdržali prevelike obremenitve – poroča Mirror.

Po kaosu na tribunah so nemudoma prekinili javni trening, po poročilih pa je bilo medicinsko osebje hitro pripravljeno za oskrbo poškodovanih navijačev: oskrbeti je bilo treba skupno štirinajst ljudi.

 

„Ko smo prišli na igrišče, se je slišalo, da se je nekaj zgodilo. Upam, da so vpleteni dobro. V nedeljo ljudje pridejo navijat, da uživajo v tem. Osebno me kar malo jezi, da se ljudje ne znajo lepo obnašati. Lahko je nekoliko naporno. Oni in mi potrebujemo, da so prisotne vse strani. Upam, da se to ne bo več ponovilo”- je dogajanje komentiral igralec Colo Cola Maximiliano Falcon.