Oldal kiválasztása

Tragedija na letališču, delavca je delovni stroj stisnil ob letalo

Sodelavci so moškemu takoj priskočili na pomoč, a ga niso uspeli rešiti.

Državne oblasti v Združenih državah Amerike so začele preiskavo v zadevi delovne nesreče, med katero je delavec na letališču izgubil življenje, po tem ko ga je dostavno vozilo stisnilo v primež letala – je sporočil Airportal.

 

Po poročanju ameriškega časnika se je nesreča zgodila v sredo pretekli teden na mednarodnem letališču Hartfield-Jackson v Atlanti. Delavec G2 Secure Staffa je na enega od poletov United Airlinesa nalagal prtljago na s črko T označenem predprostoru, ko se je dostavno vozilo začelo premikati in delavca stisnilo ob trup letala.

Na pomoč so mu prihiteli sodelavci, ki so dostavno vozilo preusmerili in svojega kolega nemudoma odpeljali v bližnjo bolnišnico Grady Memorial, a njegovega življenja niso uspeli rešiti. Delodajalec je izrekel sožalje delavčevi družini in prijateljem.

Fotó: pixabay.com

Policija v Atlanti je sporočila, da v zadevi še ni osumljenca, preiskavo so sprožili tudi organi za varnost pri delu in zdravstveni urad Združenih držav Amerike.

Letališče je podalo izjavo, v kateri sporoča, da so tovrstne nesreče zelo redke, a bodo storili vse, kar je v njihovi moči skupaj z letalskimi družbami in podizvajalci, da bi podobne nesreče preprečili.