Oldal kiválasztása

TO SO BILE NAJBOLJŠE PESMI POKOJNEGA COOLIA

Za ikono rapa, ki je nepričakovano umrla, žalujejo po vsem svetu.

Kot je še poročal Ripost, je Coolio, eden najbolj znanih izvajalcev v zgodovini rapa, umrl na domu enega od svojih prijateljev.

V svoji karieri je glasbenik, ki je umrl v starosti 59 let, sodeloval pri več pesmih, po katerih bo njegovo ime za vedno ostalo v spominu. In te skladbe smo zbrali.

Prva pesem, ki jo je treba omeniti, je očitno Gangsta’s Paradise, ki je veliko pomembnejše delo kot film Nevarni otroci, za katerega je bila napisana. Pravzaprav se je odrezal veliko bolje kot njegov enako dobro sestavljen izvirnik, Pastime Paradise Stevieja Wonderja.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Gangsta’s Paradise je bil vrhunec njegove kariere, vendar je njegov prvi album, Fantastic Voyage, dosegel lestvice in ga postavil v ospredje hip-hopa.

Zaradi izjemnega uspeha Gangsta’s Paradise se je Coolio pozneje pogosto loteval novih zvočnih posnetkov in vsi so bili močnejši od skladb na njegovih običajnih ploščah. Najprej se je tu rodil Hit ‘Em High (The Monstars’ Anthem) za prvi del Space Jama, v katerem so se združili z več legendarnimi kolegi.

Drugi največji uspeh v njegovi karieri je komedija Tima Robbinsa 8 zame. C U When U Get There je bil dolgo neustavljiv z lestvic.

Rojstvo dobro pozabljenega skupnega filma bratov Affleck 200 cigaret je imelo vsaj toliko smisla, kot bi lahko legendarna pop rock zasedba Blondie posnela remiks svoje uspešnice No Exit s sodelovanjem več rap legend. Med njimi tudi s Coolio.