Oldal kiválasztása
News

Teksaški množični morilec je želel konkretno umoriti Mehičane

Konkretno, hotel je umoriti Mehičane, po besedah 21-letnega Patricka Crusiusa, ki je minulo soboto v supermarketu v El Pasu v Teksasu ustrelil 22 ljudi.

Podrobnosti o njegovi prvi izpovedi po aretaciji množičnega morilca so se v petek pojavile v ameriškem tisku.

Preiskovalec Adrian Garcia je v preiskavi tudi izjavil, da je Crusius, ko je policija prišla na kraj dogodka minut po streljanju, izstopil iz avtomobila in na glas rekel:

Jaz sem strelec.

Po aretaciji sta ga na policijski postaji zaslišala dva preiskovalca. Storilec ni želel uveljaviti pravice do molka, ki jo določa zakon. Takoj je pričal in dejal, da je od svojega bivališča – Allen, blizu Dallasa v Teksasu, preživel približno 10-11 ur do mesta El Paso, kjer se je prvič izgubil. Ker je bil lačen, se je ustavil v nakupovalnem središču, kjer je trgovina Walmart. Zajtrkoval je in nato odpustil. Povedal je še, da je izstrelil pištolo z avtomatskim avtomobilom AK-47.

Policija je več ur po streljanju ugotovila, da je Patrick Crusius večkrat napadal priseljence po internetu in pisal o “napadu Španca na Teksas”.

Zoper Patricka Križusa je v ponedeljek vložena obtožnica, tožilka pa je zahtevala smrtno kazen. Ameriško ministrstvo za notranjo varnost je reklo, da se pokol obravnava kot domači terorizem.

Preiskave so razkrile tudi, da je storičeva mama v tednih pred atentatom poklicala policijo Allena, ker je njen sin kupil pištolo in verjel, da je delno zrel in nima izkušenj z uporabo orožja. Poročila matere policiji niso jemali resno, deloma zato, ker ni izrazila posebnih pomislekov in deloma tudi zato, ker ni povedala svojega imena.

Chris Ayres, družinski odvetnik na policiji, je dejal, da je Crusius zapustil stanovanje dedka El Grandda. Odkar sta se njegova starša razšla leta 2011, tam večinoma živi. “Ni bil slabega razpoloženja, ni ga bilo nerodno, ni bil zunanji sodelavec -je odvetnik povedal policiji.

Nekdanji odvetnik Patricka Crusiusa Mark Stevens primera ni želel komentirati. Novinarjem je povedal le: “Tožilci ga poskušajo obsoditi na smrt in uporabil bom vsa pravna sredstva, da se to ne zgodi.”

 

Vir slike: Ilustracija – pixabay.com