Oldal kiválasztása

„TEGA SE NISEM ZASLUŽIL" - 16-LETNIK JE IZDIHAL Z POSLEDNJIMI MOČMI

Mladostnika so brez razloga napadli na odprti ulici in ga nato pustili samega. Življenje mladeniča, ki je končal na invalidskem vozičku, je viselo na las.

Najstnik je preizkušal kolo, ki ga je kupil za svojo mamo, ko je bil napaden v bližini svojega doma. 16-letnega Jamesa Bascoe-Smitha so zamaskirani moški v Brixtonu v južnem Londonu podrli in večkrat zabodli, preden so ga pustili umreti.

Jamest je mrtev ležal na ulici skoraj pol ure, preden so ga našli. Zdravniki so mladeniču uspeli rešiti življenje, a je bil prisiljen v invalidski voziček. Nedavno se je soočila s svojimi napadalci na sodišču, njena družina pa jo je spodbujala.

„Ko so me ti ljudje zabadali, se spomnim, da sem kričala za mamo in ju rotila, naj preneha. Ne spomnim se veliko in šest mesecev po napadu nisem mogel komunicirati. Od napada se mi je življenje spremenilo” – je povedal James, ki je v bolnišnici preživel 174 dni, preden so ga odpustili.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Mimogrede, mladenič je napad doživel kot takšno travmo, da se je bil prisiljen izseliti iz Brixtona, za seboj pa je pustil prijatelje, sosede in vse, ki jih je poznal. Hvaležen je zdravnikom, da so mu rešili življenje, vendar je tako živeti težko in vsak dan se mora zbuditi z zavedanjem, da bo tako ostal za vedno.

„Sam ne morem vstati iz postelje, ne morem si niti umiti zob in potrebujem veliko zdravil, da si opomorem. Imam poškodbo možganov, ker se mi je srce ustavilo za skoraj eno uro, mislim, da ne bom nikoli več mogla delati ali študirati. Tega si nisem zaslužil” – je jezen dodal.

 

20-letni Leon Rashid iz Thornton Heatha v južnem Londonu in 19-letni Taiquane Lewis iz Kenningtona v južnem Londonu sta bila obsojena na dosmrtni zapor z minimalno kaznijo 14 oziroma 13 let – poroča Mirror.