Oldal kiválasztása

Tako bo krizantemma še dolgo lepa

V trgovinah se je pojavilo ljubljeno cvetje jeseni in različne vrste krizantem. Sestavili smo nekaj stvari, ki jih morate upoštevati, če želite lepe okraske za svoj dom.

Pri nakupu krizanteme vedno izberite grmičaste rastline z zdravimi listi in številnimi brsti. Ni veliko odprtih cvetov. Če imamo dovolj prostora, lahko posadimo velik notranji lonec, poln različnih sort, vključno z listnimi okrasnimi rastlinami.

Krizantema je razmeroma lahko gojljiva rastlina in še naprej cveti tedne ob redni negi. Pomembno je, da odprte cvetove krizanteme vedno pripnemo, da lahko rastejo na svojem mestu. Če je rastlina pravilno posajena, pozneje presaditve ne bo potrebno. Ti cvetovi so sezonski, odstranite jih, ko končajo dolgo, bogato cveti.

Fotó: pixabay.com

Lahko ga poskusimo negovati še naprej, vendar bomo ugotovili, da so rastline podolgovate, plešaste in ponavadi ne rodijo več cvetov. Krizantema je svetloljubna rastlina, vendar jo moramo zaščititi pred močnim soncem na jugu. V rahlo hladnem prostoru bodo vaše rože trajale dlje. Če je mogoče, hranite pri 10-15 C skozi vse leto. Zahteva pogostejše namakanje v toplejših krajih.