Oldal kiválasztása
News

Ta čudovita bikini muslimanka slavi po vsem svetu

Fotografija 19-letne lepe ženske, ki prikazuje najpomembnejše spremembe v svojem življenju pred in po njem, se širi po internetu. Medtem ko je pred letom dni lahko stopila na ulico le z očmi, ki so vidni izpod obleke, zdaj na spletu deli bikini fotografije.

Rahaf Mohammed al-Qunun se je pri 19 letih odločil, da bo zapustil svojo državo, Savdsko Arabijo. Mlada ženska se je naveličala prositi moških za dovoljenje in jo prisiliti, da prej odide na ulico. Al-Qunun se je prvič pojavil na prvi strani časopisov pred enim letom, ko se je po zbranem vsem pogumu odločil, da bo pobegnil v Kanado.

Fotó: pixabay.com

19-letnica svoje odločitve ni obžalovala in je fotografijo objavila na enem največjih spletnih družabnih omrežij, ki ji je bilo naklonjeno že več kot 23.000 ljudi.

V objavi je slika pred in po njej. Prvi ne more prepoznati niti al-Qunun-a, katerega oči so vidne samo iz nicaba. Drugo sliko so posneli leto in pol kasneje, ko je to lepo dekle fotografiralo sebe v bikiniju. Poleg fotografij je napisal:

Največja sprememba v mojem življenju … Od tega, da sem bila prisiljena na črne rjuhe, da sem bila pod nadzorom moških, dokler nisem postala svobodna ženska.

Objava je postala zelo priljubljena zlasti pri ženskih netizanih. Nekateri pravijo mlademu dekletu vzor in druge spodbujajo, naj pobegnejo, ko menijo, da morajo živeti v zatiranju v svoji domovini. V nasprotju s tem je Savdska Arabija postala velik vir ogorčenja nad objavo v družbenih medijih. V resnici je Al Qunun obtožen, da leži v svoji državi in trdi, da ni bil prisiljen storiti ničesar, s čimer ne bi privolil.