Oldal kiválasztása

Srce parajoče: 11-letna deklica storila samomor

Družina mora živeti naprej po nedoumljivi tragediji. Žalovanje bo počasi pokopalo šolarkine družinske člane.

Šolarki, ki je postala žrtev nenehnega nadlegovanja in nasilja, se je pripetila strašanska tragedija. Deklica se je neke noči odločila za usodni korak.

11-letnica je po šoli odšla k svoji babici na čaj. Medtem ko je njen oče bil v službi, je vsak teden trikrat obiskala stare starše. Ob zadnjem obisku sta se ji pridružili tudi starejši sestri.

Babica je hitro postala pozorna, da je deklica tokrat tišja kot običajno. Hitro je zaključila obisk in se izmuznila z izgovorom, da je zaspana. Babica in sestri sta jo med tem časom dvakrat preverili, ali je res v postelji in jo povabile, da se jim pridruži, a je druženje odklonila.

„Enostavno sem slutila, da se med pogovorom nekaj dogaja z njo, da ni prisebna,” je povedala gospa Simpson.

Kmalu so jo našli mrtvo. Storila je samomor. V imenu Jessicinega očeta je izjavo prebral Alan Simpson. V njej je oče svojo hči označil za „malo skalo”. Njeni domači se je bodo spominjali kot na prijazno bitje, ki je bila zmeraj pripravljena pomagati, tudi pri hišnih opravilih in pospravljanju.

Preiskovalci so odkrili, da se je Jessica igrala spletno igrico na svojem mobilnem telefonu, in med pogovorom s soigralci omenila samomor. Eden od soigralcev jo je poskušal odvrniti od tega – neuspešno. Preiskovalcem na podlagi vzdevkov uporabnikov in samega profila igrice ni uspelo odkriti sogovornika.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

V šoli so učitelji in vzgojitelji opazili, da se Jessica ne počuti dobro in postaja vse bolj zaprta. To potrjuje tudi eden od njenih spisov, v katerem je v tretji osebi opisala svoje trpljenje.

Gospod Hunter, ki je preiskoval okoliščine njene smrti, je v izjavi sporočil, da v svoji 35-letni karieri ni imel primera, da bi si tako mlada oseba vzela življenje.

Na podlagi dokazov je mrliški oglednik ugotovil, da se kraj smrti in predmet ne ujemata s tipičnim samomorilskim poskusom. V luči tega policija sumi, da si deklica življenja ni vzela namenoma – piše Mirror.