Oldal kiválasztása

Španski minister je govoril o sprejemu 9 miljonov migrantov

Za migracije odgovorni španski minister, José Luis Escriva, je na eni konferenci podal izjavo, da bo potrebno z milijoni migrantov izenačiti demografski upad, ki grozi državi.

Organizacija (OECD) je na pariškem zasedanju spregovorila o tem, da so demografske napovedi za Španijo katastrofalne. Escriva ocenjuje, da bodo trenutno število delovno sposobnega prebivalstva lahko obdržali, če se bo v nekaj letih v državo naselilo 8–9 milijonov priseljencev. Po mnenju ministra, odgovornega za migracije, se morajo tudi ostale evropske države pripraviti na množični sprejem migrantov in njihovo integracijo.

Demografska krivulja je dana. Temu se ne moremo izogniti, prej ali slej se bo zgodilo. Če želimo trenutno raven udobja in kvalitete življenja ohraniti, se moramo pripraviti na integracijo migrantov. Prebivalce bo potrebno pripraviti na to, da bo odslej družba pestrejša. Ljudem je potrebno razložiti, zakaj je to zanje, za njihove otroke in prihajajoče generacije dobro – je v svojem govoru razmišljal politik levice.

Fotó: pixabay.com

Na dogodku je bila tudi evropska komisarka za migracije, Ylva Johansson, ki je poudarila, da je skeptikom potrebno dokazati, da je unija sposobna obvladovati migracije. Po mnenju političarke je potrebno odprtih rok pričakati ljudi, ki se na evropske države obračajo po pomoč in tudi tiste, ki pripomorejo h gospodarski rasti in ohranjanju njene gospodarske ravni. Na podlagi govorov, slišanih na OECD-dogodku, je situacija taka, da si zahodna Evropa ne prizadeva za zajezitev množičnega priseljevanja. Na to zadevo gleda kot na potreben in neustavljiv pojav, s katerim se moramo vsi naučiti živeti.