Oldal kiválasztása

So hrošči pokrivali stanovanje? Tako jih bomo pregnali ven

Jesen je, vse bolj se ohlaja in bunkerji iščejo zavetje, zato se gnetejo na balkone ali v stanovanje. Čeprav so neškodljivi, njihov videz in vonj nista vzrok za samozavest. Pokazali vam bomo nekaj domačih nalog za njihovo odpravo.

Česen

Raztopina česna nam lahko v veliko pomoč. Na pol litra vode dodajte štiri žličke česna v prahu in naribajte dve glavi svežega česna. Dobro premešajte in nato kritične dele namažite. To bi lahko bil prostor okoli okenske police in balkonskih vrat. Lahko pa ga razširimo kamor koli na terasi, kjer vidimo veliko hroščev. izognili se mu bodo v velikem loku in ne bodo vstopili v stanovanje zaradi obrambne linije česna.

Fotó: pixabay.com

Plastična steklenica

Iz gladke plastične steklenice lahko naredimo super past, ki bo zbrala smrdljive hrošče. Odrežite vrh steklenice, dno zalepite s črnim tesnilnim trakom in vstavite LED. Na koncu obrnite vrh steklenice navzgor, brez pokrovčka. Ponoči bodo žuželke šle na svetlobo, vendar ne morejo ven.

 

Olje zelene mete

Na pol litra vode dodajte deset kapljic metinega olja in malo mletega metinega lista. Podmažite okenske police. Vonj mete, kot česen, odstranjuje hrošče, vendar bolj prija človeškemu nosu.