Oldal kiválasztása

"SLIŠAL SEM KRIK, POTEM SO NAS ZAPRLI" - POROČILO O NAPADU S SEKIRO V ŠOLI

Prispelo je več novic o napadu na šolo s sekirami.

V četrtek zjutraj, na začetku šolskega dne, je najstnik s sekiro v roki tekal po srednji poklicni šoli v Novákyju, pri čemer je z orodjem po čelu udaril dekle. Med incidentom je bil poškodovan še en študent, nihče od njiju ni v hujšem stanju. Napadalec je po dogodku pobegnil, a so ga policisti zadržali na bližnjem polju. Zadevo je prevzela Nacionalna agencija za pregon kriminala (NAKA), saj naj bi po podatkih policije obstajal sum naklepnega poskusa umora več oseb. O dogajanju je bila obveščena posebna tožilka.

Psiholog pomaga
Kot Paraméter ve, je učiteljem in učencem po brutalnem napadu na voljo psihološka pomoč. Po besedah direktorice Kataríne Piačková bo šola nato naredila naslednje korake.
Znano je, da je bil storilec učenec prvega razreda šole.

ilustracija
Fotó: pixabay.coma

Ker policijska preiskava še poteka, več informacij ravnateljica ni razkrila, je pa poudarila, da šola pri vsem skupaj sodeluje s pristojnimi.

“Vsi smo bili globoko pretreseni zaradi tega, kar se je zgodilo. Z dijaki se bo ukvarjala psihološka ekipa, nato pa se bo sestal pedagoški zbor” – je povedala ravnateljica, ki je po svojih trditvah z napadalcem tudi osebno govorila, a tega novinarjem ni želela pojasnjevati. “Fant je učenec prvega razreda. Videti je bil kot študent brez težav, nismo opazili nobenih zaskrbljujočih znakov” – je dodala ravnateljica.

Slišal je krik
En prvošolček je povedal, da je slišal vpitje, vendar ni bil tam, kjer se je zgodil napad.

“Enostavno so nas zaprli v razred” – je dejal in dodal, da storilca ne pozna. Njegov oče je hodil v šolo za študenta.

“Sin me je klical, nič nisem vedela. Potem je moja hči rekla, da so prve informacije na internetu. Vesel sem, da se je oglasil in da je v redu” – je dejal oče.

Po besedah ravnateljice bo šola potekala po nasvetih psihologov. Deklico, ki je bila poškodovana v napadu, so odpeljali v bolnišnico v Bajmocu, po zdravniških poročilih pa ni v življenjski nevarnosti.