Oldal kiválasztása

Se odal Lažniv sin Elizabethe II., uničuje kraljevo družino?

Po mnenju mnogih se je okoli jorškega princa Andrewa razvil največji škandal v zgodovini britanske kraljeve družine, ki bi lahko povzročil resno škodo celotni vladajoči hiši.

Ime ameriškega princa Andrewa že več mesecev kroži v zvezi s primerom spolnega sužnja Jeffreyja Epsteina, ki je v zaporu umrl avgusta. II. Srednji sin Elizabete in princ Filip sta zato te dni sedla z novinarjem BBC-ja, da bi vse razjasnila.

59 letni princ je seveda vse zanikal in priznal, da resnično pozna poslovneža, obtoženega pedofilije. Vendar je dejal, da so njegove fotografije mladoletnih sobaric ponarejene, največjo laž v zgodovini pa je oznanil, da je hodil na spolne zabave, kjer je iz njihovih teles naredil seks z ženskami. Celo zanika, da je bil sploh na zabavi.

Vendar je po televizijskem intervjuju več angleških portalov novic iskalo arhiv, zaradi česar so se posnetki Andrasa težko znašli. V resnici je večina z mladimi ženskami. Glede na slikovne dokaze je vojvoda York jasno lagal več svojih izjav. Toda po mnenju mnogih je Epsteinov nekdanji spolni suženj pripovedoval o Andrasovi vpletenosti tako podrobno, da jih ni mogel izvedeti brez podlage.

Fotó: pixabay.com

Javnost se je nato proti knezu popolnoma obrnila, večina Britancev pa je zahtevala, da se v kraljevi družini spremeni status Andreja in mu odvzame pravico do zastopanja. Nočejo, da bi se kraljica, narod in država predstavljali na uradnih prireditvah. Če II. Če ga Elizabeth ali princ Charles ne bosta poslabšala, bo to močno vplivalo na presojo celotne družine. Kdo bi si želel, da bi oseba, vpletena v spolne zločine, premestila ali podprla otroške bolnišnice? Toda nekateri skrajneži pravijo, da je prepozno, vladajoča hiša pa je že utrpela usodno škodo.