Oldal kiválasztása

Še enega judovskega moškega so migranti pretepli v Berlinu

Antisemitski napadi migrantov v Nemčiji postajajo vse pogostejši. Mnogi Judje si ne upajo več iti na ulico v oblačilih, ki izdajajo njihovo vero.

21 letna izraelska turistka, ki se je v ponedeljek zjutraj družila s prijatelji na berlinskem matriksu, je bila žrtev antisemitskega napada. Po pričevanju je bil arabski mladenič, ki je, ko je slišal izraelskega turista, ki govori hebrejsko, stopil do njega in ga s pestjo udaril v obraz, bil blizu skupine prijateljev. Storilec je nato zbežal s kraja dogodka, žrtvi pa je bilo treba nuditi prvo pomoč.

Fotó: pixabay.com

Socialistični župan nemške prestolnice je napad obsodil in dejal, da je očitno, da se na ulicah Berlina, večkulturne citadele, govorijo vsi jeziki sveta. Na podlagi opisa žrtev in prič storilca nemška policija z veliko silo išče. V Nemčiji je judovsko prebivalstvo vse bolj podvrženo verbalnim ali fizičnim napadom. Velika večina teh so zagrešili nedavni muslimanski migranti, ki v državo prihajajo kot priseljenci. Pred nekaj tedni je bil na prometni ulici v Berlinu napaden 55 letni rabin, ker je nosil judovsko narodno nošo.

In največje ogorčenje doslej je sprožil arabski mladenič, ki je udaril judovskega moškega, ker je na ulici nosil čevelj. Narejen je bil tudi videoposnetek zadnjega napada, iz katerega je jasno razvidno, da je bil storilec v arabščini bogokletni.