Oldal kiválasztása

RODILA SE JE LEPA DEKLICA Z VELIKIMI MODRIMI OČMI, KAR JE BILA TEŽAVA

Barva je bila usodna bolezen, povezana s hudimi boleznimi.

Louise Bice, 34 let, je bila presenečena, ko je ugotovila, da se je njena hčerka Aretria rodila z velikimi modrimi očmi. Nihče v njeni družini jih ni imel, tako zelo, da so jo celo neznanci šestkrat ali sedemkrat na dan pohvalili.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Ko pa je bila dojenčica stara šest mesecev, so modre oči postale belkaste, „mlečno obarvane”. Svetloba ga je preprosto tako bolela, da je vsakič znova jokal in kričal. Louise in njen 29-letni mož sta otroka takoj odpeljala na slikanje, kjer so jima povedali, da se je Aretria rodila s posebno genetsko motnjo, ki zahteva takojšnjo operacijo, saj ima kongenitalni glavkom, glavkom.

Deklica je zdaj stara deset mesecev. Junija so ji opravili štiriurno operacijo, da bi ji zmanjšali pritisk na vidni živec, ki je nastal med boleznijo, vendar za zdaj še ni bila uspešna. Avgusta je bila operirana še enkrat, vendar rezultati še niso vidni.

Njena mati je dejala, da si nikoli ni predstavljala, da bodo čudovite modre oči njene malčice pomenile takšno grozo.

Preživeli smo že dve operaciji in še vedno ne vemo, kaj se bo zgodilo. Njen vid na desnem očesu se je že poslabšal, je 5-odstotno slepa.
– je povedala za Dailystar. Dodala je, da morda, če bi hčerkino oko pregledali prej, ne bi bilo treba iti skozi to.

Če bi nam po rojstvu kdo povedal, da njegove velike oči niso posledica tega, da je ljubek, ampak da je z njim nekaj narobe, bi ga dali pregledati. Če bi vedeli, da to ni normalno, zdaj ne bi bil slep na desno oko.