Oldal kiválasztása

PRIŠLE BOLJ ŠOKANTNE NOVICE O MEDICINSKI SESTRI, KI JE UMORILA DOJENČKE

Medicinska sestra, obtožena umora 8 otrok, še naprej zanikala obtožbe.

Kot smo že pisali, je 32 letna Lucy Letby, ki je delala kot medicinska sestra v bolnišnici grofice Chester, obtožena umora 8 dojenčkov. Ženska je poskušala ubiti še 9 dojenčkov, a so jim rešili življenje. Nedavno se je začelo sojenje medicinski sestri morilki, ki obtožbe proti sebi še vedno zanika. Mati ene od žrtev je na zadnjem sojenju razkrila šokantne podrobnosti – poroča Mirror.

Letby je obtožen ne le umora dojenčka, znanega kot Child E, ampak tudi poskusa umora svojega dvojčka, Child F, dan po tem, ko sta se prezgodaj rodila. Letby je bil imenovan za nego obeh.

Med eno nočjo njunega bivanja v bolnišnici se je njuna mati odločila obiskati fantka na oddelku za novorojenčke, so povedali na sodišču.

Slišal sem jokati svojega sina. Šla sem do inkubatorja in videla, da mu iz ust teče kri. Zgrabila me je panika, čutila sem, da nekaj ni v redu.

Mati je dejala, da je jok otroka E “zvok, ki ne bi smel priti od majhnega dojenčka”.

Dodala je: “Ne morem pojasniti, kakšen je bil ta zvok, bil je grozen”.

Ko je mati videla grozljiv prizor, je Letbyja – ki naj bi bil v eni od bolnišničnih pisarn – vprašala, kaj je narobe.

Takrat je Letbyjeva trdila, da ji je otrokova cevka za hranjenje prerezala vrat in povzročila krvavitev. Ko je mati otroka E zaupala v varstvo Letbyju, je rekla, da je takratni medicinski sestri “popolnoma zaupala”.

Rekel je, da je registrar na poti in da bo nekdo poklical, če bo prišlo do težav.
-je rekla mati.

Ko pa se je vrnila na oddelek, je poklicala moža in mu povedala, da čuti “nekaj zelo narobe”.

Kasneje tistega večera se je mati spet vrnila na neonatalno enoto in sedela na hodniku ter opazovala skupino ljudi, ki delajo okoli E-jevega inkubatorja. Po navedbah tožilstva so nato dojenčka neuspešno oživljali.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Po njegovi smrti je Letby vprašal mamo, če želi okopati njenega sina.

Jokajoča mati na sodišču je rekla:

Pravkar sem se zlomil, nisem mogel. Lucy Letby ga je okopala na neonatalni enoti tik pred mojimi očmi. Ko ga je okopal, ga je oblekel v belo haljo. Spomnim se samo, da sem bila hvaležna, ker nismo imeli oblačil zanjo, ker je bila tako majhna.

Letby je materi dal tudi “spominsko škatlo” otroka E, ki je vsebovala spominsko kartico, pramen las, plišastega medvedka, odtise rok in stopal; ta gesta je mamo “ganila”.

Sodna obravnava še poteka.