Oldal kiválasztása

Preboj v boju proti koronavirusu so znanstveniki dosegli

To bo znanstvenikom omogočilo boljše skeniranje virusa in ugotavljanje, ali je kdo okužen.

Avstralskim raziskovalcem je uspelo gojiti kitajski koronavirus v strokovnih laboratorijskih pogojih. Vzorec lahko veliko pomaga pri boju proti bolezni.

Avstralski znanstveniki so prvič na svetu lahko poustvarili koronavirus iz Wuhana na Kitajskem. Kitajska izvaja tudi raziskave novega patogena, vendar delo tam še ni doseglo te ravni.

Glede na BBC-jev članek bo Avstralijo rezultate delila s Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO), za katero verjamejo, da bo še naprej pomagala v boju proti povzročitelju bolezni. Rezultat velja za “velik preboj”.

Fotó: pixabay.com

Kopijo virusa smo dobili z vzorcem tkiva okuženega bolnika. Vzorec je bil prejšnji petek poslan v poseben laboratorij v Melbournu. Znanstveniki trdijo, da je kopijo mogoče uporabiti za nadaljnje teste, na primer, ali delujejo do zdaj razviti protistrupi.

Rezultat te raziskave je pomemben, saj bo omogočil izvajanje novih vrst testov in ugotovil, ali je nekoga bolezen ujela. Po navedbah kitajskih zdravstvenih organov je povzročitelj nalezljiv tudi v času inkubacije, vendar to še niso potrdile študije SZO. Poskus lahko odgovori na to.