Oldal kiválasztása

Pravkar poteka streljanje: v trgovskem centru je moški začel strelski pohod

Vojak je začel strelski pohod v trgovskem centru na Tajskem.

Po poročanju BBC-ja je v mestu Nakhon Ratchasima na Tajskem prišlo do streljanja. Po prvih informacijah je umrlo več ljudi. Po poročanju tiskovnega predstavnika policije je moški ustrelil najmanj 10 oseb.

Mirror piše, da je vojak streljal v množico v nakupovalnem središču Terninal 21. Policija je sporočila, da je moški pred napadom ubil svojega poročnika in dva kolega v vojašnici ter se z ukradenim avtomobilom odpeljal v središče mesta.

„Napadalec je z mitraljezom streljal na nedolžne ljudi, več izmed njih je izgubilo življenje ali so ranjeni,” je izjavil predstavnik policije.

Po informacijah lokalnih medijev je število smrtnih žrtev 12. Po nekaterih informacijah je med žrtvami tudi en otrok, en dijak, en taksist in več policistov.

Napadalec je še aktiven.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Naknadno je policija identificirala storilca in poimenovala napadalca: Jakraphanth Thomma je še med napadom pošiljal sporočila na Facebook.

V enem od videov govori o tem, da se je med streljanjem utrudil: „Utrujen sem, komaj premikam prste.”

Trgovski center so zaprli in obkolili, oblasti poskušajo rešiti osebe, ki so obtičale v zgradbi in ujeti napadalca. Policija prosi prebivalce, da ostanejo doma in naj ne hodijo na ulice.

Tajski ministre za obrambo, Kongcheep Tantrawanit, je izjavil, da motiv vojaka še ni znan.