Oldal kiválasztása

POLOŽITE ČEBULO NA PODPLAT, UČINEK BO FANTASTIČEN

Že naše babice so čebulo uporabljale kot zdravilno zelišče, saj je polna blagodejnih snovi. To metodo se splača preizkusiti v sezoni prehladov in grip, saj ne pomaga le, če ste že bolni, ampak je odlična tudi preventiva.

Čebula je stalnica v kuhinji, odlična pa je tudi za zdravljenje, saj njena močna eterična olja razstrupljajo in preprečujejo vnetne procese v telesu. Zato ga je vredno uživati redno, surovega; zelo učinkovito pa je tudi, če si ga ponoči nanesete na noge. Tako blagodejno vpliva na celotno telo.

 

Na naših nogah je zemljevid naše organizacije

Ni čudno, da je masaža stopal tako dobra, saj so na naših podplatih točke, ki so neposredno povezane z našimi notranjimi organi. Refleksne točke so povezane tudi z živčnim sistemom. V starih časih, ko so ljudje hodili bosi, so te točke nenehno stimulirali, danes pa vam za to ni treba zavreči čevljev: dovolj je, da čebulo čez noč položite na podplate.

Podpira vaše telo na več področjih

Ko spite s čebulo na nogah, eterična olja in fosforjeva kislina v njej vstopijo v vaš krvni obtok in nevtralizirajo patogene – bakterije, viruse in mikrobe. Zahvaljujoč žveplovim spojinam v njem bodo vaši lasje in nohti zdravi, za zdravljenje pa vam bodo hvaležne tudi mišice. Čebula, položena na podplat, krepi tudi imunski sistem, prijeten stranski učinek tretmaja pa je, da se lahko poslovite od vonja stopal; saj spojine, ki jih najdemo v čebuli, delujejo fungicidno, razkužujejo in nevtralizirajo vonjave. Zahvaljujoč čebulni oblogi se ublažijo tudi simptomi prehlada in gripe.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Samo daj ga v nogavico

Če želite čebulo čez noč obdržati na podplatu, jo najlažje pritrdite z nogavico. Ne glede na to, kakšno čebulo uporabljate, je lahko rdeča, bela ali vijolična. Narežemo ga na debele rezine, ki jih nato položimo na podplat: segamo do blazinic za prsti, do sredine podplata in pete. Ko položite rezine čebule, čeznje povlecite nogavice, da ostanejo na mestu čez noč. Ovitek odstranite šele zjutraj; čisto možno je, da se boste zbudili veliko bolj polni energije kot sicer.