Oldal kiválasztása
News

"POČIVAJ V MIRU" - PREMINUL JE LEGENDARNI BOBNAR ROCK SKUPINE

Legendarni roker je pri dvainsedemdesetih letih sklonil glavo pred večne sanje. Pustil je bolečo praznino v srcih svoje družine, prijateljev in oboževalcev.

Njegova skupina je sporočila žalostno novico, da je v 72. letu starosti umrl John Hartman, soustanovitelj in legendarni bobnar skupine Doobie Brothers.

Ob ustanovitvi skupine je bil Hartman edini bobnar. Njihov istoimenski debitantski album iz leta 1971 ni bil velika uspešnica na lestvicah, vendar je njihov drugi studijski album, ‘Toulouse Street’, takoj postal priljubljen med oboževalci.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Hartman in njegovi kolegi glasbeniki so bili leta 2020 zaradi njihovega neponovljivega talenta sprejeti v Dvorano slavnih rokenrola.

“Danes mislimo na Johna Hartmana ali za nas Malega Johna. John je bil divji duh, odličen bobnar in showman v času, ko je bil v skupini Doobies. Dolga leta je bil naš tesen prijatelj in oblikoval je osebnost skupine! Vsem bližnjim v tem težkem času izrekamo sožalje. Počivaj v miru, John” – se je njegova skupina poslovila od njega na uradni strani na družbenem omrežju.