Oldal kiválasztása

PO RONALDU NI USTAVLJANJA, TUDI LIONEL MESSI LAHKO S TEM PRESTOPOM POVZROČI SENZACIJO

Zdi se, da ima Savdska Arabija poleg trening tekme med Paris Saint-Germainom in Al-Nasrom 19. januarja resen načrt za Lionela Messija, ki ga z letno plačo v višini 300 milijonov evrov.

Savdska Arabija se je s prestopom Cristiana Ronalda v al-Nasr zapisala na nogometni zemljevid, kar je takoj podaljšala z organizacijo trening tekme med Ronaldovim klubom in Paris Saint-Germainom 19. januarja. To pomeni, da se bosta Lionel Messi in Ronaldo znova udarila pred 68.000 gledalci. Toda al-Hilal želi še več kot to.

Večni tekmec Al-Nasra meni, da je zaradi Ronaldove okrepitve rumeno-modrih dresov na prestižu podrejen, zato bi kot odgovor rad podpisal pogodbo z Messijem, da bi bili po El spet neposredni nasprotnik. Clasicos. Sedemkratnemu dobitniku zlate žoge se letos poleti izteče pogodba s PSG, francoski zvezdniški klub bi zelo rad aktiviral dodatno enoletno opcijo, a bo zelo težko konkuriral ponudbi Savdijcev, saj al-Hilal Argentincu ponuja 300 milijonov evrov plače na leto. Messi bi bil tako precej pred Ronaldom, ki trenutno pri al-Nasru pospravi 200 milijonov evrov na leto.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Mundo Deportivo trdi, da je Messijev oče Jorge, ki je tudi nogometašev agent, trenutno v prestolnici Riad, kjer se pogaja s predstavniki al-Hilala. 35-letni igralec je od lani turistični ambasador države, kar bo morda olajšalo tudi njegov prestop.