Oldal kiválasztása
News

Pazite, ker vam bo žal denarja: tako vas zavajajo na straneh za iskanje partnerjev

Na popolnoma novi način pretentanja opozarja angleški inšpektorat za varstvo potrošnikov: za lažnimi profili zlasti lepih žensk poskušajo zavajati nič hudega sluteče moške, nagovarjajo jih, da uporabijo svoje kreditne kartice na določenih spletnih straneh.

Sleparji uporabljajo lažne profile fotografij lepih žensk na različnih spletnih partnerskih straneh in na ta način iščejo premožnejše moške, jih »všečkajo« in ko so »ugriznili« v vabo, se lahko začne izmenjava sporočil – piše Mirror.

Celotni trik je v tem, da med klepetom ovijejo moške okrog prsta, nato pa pridejo na dan z na prvi pogled mamljivo „poslovno ponudbo”, ki se je ne da zavrniti z enim samim namigom: to naredijo s tem, da nič hudega sluteča žrtev z njihovo pomočjo lahko opravi nakup spletnih kriptovalut oziroma bitcoinov. Za potrditev tega predlagajo spletno stran, kjer pa naivni potrošniki morajo podati vse svoje osebne podatke, med drugim tudi številko bančne kartice.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Te strani delujejo kot »črpališče denarja«: z bančnega računa odtegnejo denar.

Medtem ko nič hudega sluteča žrtev ugotovi, kaj se je dejansko zgodilo, izgine tudi profil »privlačnega dekleta«, kot da nikoli sploh ne bi obstajal in se za njim izbrišejo vse sledi.