Oldal kiválasztása

PAPEŽU FRANČIŠKU LAHKO POMAGA LASERSKA IN MAGNETNA TERAPIJA

Papež Frančišek je odpovedal eno potovanje, a se njegova poškodba že celi. Navedbe o odstopu je zanikal.

Papež Frančišek je zavrnil poročila, da bo v bližnji prihodnosti odstopil, in dejal, da upa, da bo čim prej odpotoval v Moskvo in Kijev. Po poročanju Reutersa je Frančišek v ekskluzivnem intervjuju v svoji rezidenci v Vatikanu zanikal tudi govorice, da ima raka, in se pošalil, da “mi moji zdravniki o tem niso povedali ničesar”. Papež je prvič razkril podrobnosti o poškodbi kolena, zaradi katere ni mogel odpotovati na načrtovani obisk Afrike. Frančišek bi obiskal Demokratično republiko Kongo in Republiko Južni Sudan med 2. in 7. julijem.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

O poškodbi kolena je dejal: “V redu sem, počasi mi gre na bolje” – dodal je, da je slabo stopil in da ima vneto vez v desnem kolenu, vendar mu kolenski aparati, laser in magnetna terapija pomagajo pri okrevanju.

Ko je govoril o razmerah v Ukrajini, je Ferenc opozoril, da sta se vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin in ruski zunanji minister Sergej Lavrov pogovarjala o morebitni poti v Moskvo. Papež je dejal, da bi rad šel v Ukrajino, najprej v Moskvo. “O tem sva si izmenjala sporočila, ker želim služiti miru” – je dejal.