Oldal kiválasztása
News

Panika v vlaku, agresivni migranti divjajo

Oblasti so se vkrcale -na tri libanonske migrante, Libijci so - po navedbah drugih virov povedali v okrožju Bihar v Érmihályfalvi. Moški z Bližnjega vzhoda so se po poročanju vedli škandalozno in jih celo poskušali oropati- piše Főtér.ro.

Oblasti so se vkrcale -na tri libanonske migranti Libijci so- po navedbah drugih virov povedali v okrožju Bihar v Érmihályfalvi. Moški na Bližnjem vzhodu naj bi se obnašali škandalozno in jih celo poskušali oropati.

Mejna policija je v bližini trgovine v St Michaelu našla tri azijske mladeniče, ki niso znali razložiti, zakaj je v neposredni bližini madžarske meje.

Ker se je izkazalo, da so zaprosili za status begunca v Romuniji in so bili registrirani v Regijskem centru za begunce v okrožju Maramureş, jih je mejna policija preprosto spakirala na prvi vlak v okrožje Maramureş.

Po navedbah potnikov so Libanonci, stari 16 in 17 let, takoj ukrepali: šli so gor in dol z vlakom in poskušali oropati potnike – eden od njih je rekel, da lahko ukradejo denarnico, drugi pa so jo opazili, jo odnesli in vrnili nazaj. zakoniti lastnik.

Nato so vodniki spremljali tri Libanonce, ki so bili vse bolj agresivni – kot da so pod vplivom alkohola ali mamil. Po besedah enega potnika sta hodila med njima, gor in dol, kot na policah supermarketov, da bi videla, kdo bi ga lahko ukradel.

Fotó: pixabay.com

Na koncu so poskušali pograbiti torbico enega od vodnikov in celo s prsti potegnili po grlu, da

bi pokazali, kakšna usoda je bila, potem ko so jih poskušali umiriti.

Vodnik se je nato odločil obrniti na oblasti in poklical policijo v Nagykárolyu, ki je na koncu pridrla Libance.

Policijski štab Satu Mare je izjavil, da so vodnika in agresivne Libanonce, ki so užalili potnike, kaznovali z denarno kaznijo in se odpravili na pot v Nagysomkút. Po navedbah teritorialnega mejnega policijskega urada Oradea obmejna policija migrantom ni dolžna zagotoviti spremstva, zlasti v tem primeru, ker jih uvrščajo med prosto gibanje po državi.