Oldal kiválasztása

OTROŠKA PEVKA SPOROČILA UNIČUJOČO NOVICO: IMA MOŽGANSKI TUMOR

Mislila je, da je njen glavobol le posledica stresa, a se je izkazalo, da je za tem nekaj veliko bolj grozljivega.

Avstralska pevka Viktoria Bolonina je zbolela za možganskim rakom 4. stopnje. Mamica majhnega otroka mi je povedala, da jo je zadnje čase tako močno bolela glava, da je od bolečin pogosto jokala. Mislila je, da njene migrene sprožita stres in utrujenost, a resničnost je bila veliko bolj grozna od tega.

Ko ni mogla več prenašati bolečin, je odšla k zdravniku, ki jo je poslal na magnetno resonanco. Čez mesec dni je dobil porazno diagnozo: na njegove možgane je pritiskal tumor v velikosti pomaranče.

Viktoria je zaslovela na The Voice pred 10 leti in svojo igralsko kariero ohranja pri življenju s poučevanjem in večkratnim pojavljanjem na televiziji v različnih oddajah. Zdravniki so pevki povedali, da bi njen tumor lahko rasel skoraj 10 let, Viktoria pa je povedala, da so se njeni glavoboli začeli šele pred nekaj leti. Začel se je tudi bati, da ima razcepljeno zavest, saj se včasih ni mogel odločiti, kaj je resničnost in kaj le domišljija.

„Ne morem razumeti, kje sem in zakaj sem in ali naj ostanem, grem ali naj bom tam, kjer sem. Še nikoli v življenju nisem doživel česa tako ekstremnega v svojem dojemanju realnosti. Kako lahko to izraziš z besedami? Popolnoma zmedeno” – je zapisal v svoj dnevnik.

Mislila je, da je samo izčrpana, saj se je takrat rodila njena danes 16-mesečna hči Milana. “Mislila sem, da sem postala bolj čustvena, saj so v meni delali tudi hormoni, jaz pa sem umetnica, vse doživljam na povišan način. Ko sem šla na pregled, sem bila prepričana, da imam samo migreno” .

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Ko se je izkazalo, da ima možganski tumor, je zdravnike takoj vprašal, kako dolgo lahko živi.
Takoj je bil naročen na operacijo in mora prestati 12 mesecev kemoterapije in obsevanja.

„Chemotablete večinoma povzročajo slabost in splošno oslabelost. Zdravljenje z obsevanjem povzroča vrtoglavico in zamegljen vid, zaradi česar se včasih počutim nestabilno in ne morem stabilno nadzorovati svojega telesa” – je povedala.

Njen prijatelj je na strani GoFundMe organiziral zbiranje za plačilo zdravstvenih stroškov, saj Viktoria zaradi svojega stanja ne more delati.