Oldal kiválasztása
News

Odkrite so šokantne, neznane informacije o Kennedyjevi smrti

Niso še znane vse podrobnosti o streljanju ameriškega predsednika, a nov dokumentarni film zakriva številne skrivnosti.

John F. Kennedy je bil ubit 22. novembra 1963. v Dallasu. Novi dokumentarni film Kennedy Day Death predstavlja ure pred predsednikovo smrtjo s pomočjo sodobnih očividcev, vključno z enim od predsednikovih telesnih stražarjev, in arhivskih posnetkov brez primere.

Dokumentarni film bo prikazan 22. novembra, piše Blikk. Med drugim film razkriva, da je Kennedy odpotoval v Dallas na predsedniške volitve leta 1964 in vedel je, da bo prisotnost njegove žene Jackie Kennedy ključna za zmago Teksašanov. Prva dama je že dolgo njen prvi javni nastop, zato je sprejela nazaj varnostne ukrepe, da bodo ljudje lahko videli in fotografirali predsedniško stranko.

Fotó: pixabay.com

Ko je Clint Hill, telesni stražar za predsedniškim avtomobilom, zaslišal prvi strel in videl, da se Kennedy zabija v grlo, je takoj stekel do avtomobila, da bi se povzpel, da bi pokril predsednika. Takrat je naslednji strel zadel Kennedyjevo glavo, ki je res eksplodirala. Sodobni posnetki prikazujejo, da se Jackie Kennedy vzpenja po zadnjem delu avtomobila. Glede na dokumentarni film tudi prva dama, ko je prispela v bolnišnico, ni hotela spustiti svojega moža, saj je ljudi poskušala preprečiti, da bi videli njeno stanje.

Kmalu potem, ko so se Kennedyjeve oči za vedno zaprle na operacijski mizi, se je v operacijski dvorani pojavila njegova žena. Ni rekel niti besede, samo zamenjal je svoj poročni prstan za svojega predsednika. Nekaj časa je molčal v tišini, nato stopil na desno nogo, ga poljubil, nato pa odšel brez besede.

Johnny Brewer, direktor trgovine s čevlji, je bil med prvimi, ki so identificirali Leeja Harveyja Oswalda. Oswald je sredi nemira stopil, da bi si ogledal čevlje, in ko je zaslišal bližajoče se sirene, je hitro odhitel v bližnji kino. Trgovec je sledil za njim in obvestil bližnjo policijo – ki je po malem pretepu – domnevnega atentatorja aretirala, vdrla v kino.

Več kot šest ur po umoru Kennedyja je bilo zoper Oswalda vloženih obtožb, vendar ne za poskus atentata, temveč za umor policista z imenom JD Tippit. Med patruljo je moški zabodel takrat aretiranega morilca, ki je nato v njega izstrelil štiri smrtonosne strele.

Nekaj ur pozneje je bil obtožen tudi uboja predsednika, čeprav je to zanikal. 35 ur po atentatu na Kennedy je bil že mrtev: ustrelil ga je lastnik kluba po imenu Jack Ruby.