Oldal kiválasztása

Njegova soba se je planula na 13-letnega dečka

Prisotnost duše je posledica življenja 13-letnega fanta, ki se je iskrilo v lastni sobi v Somorji. Otrok je za pomoč prosil sosede, ki so poklicali gasilce.

V otroški sobi v stanovanju v petem nadstropju so v četrtek ob 19. uri v stanovanju v Somorji izbruhnili plameni. Na srečo je imel 13-letni deček v sobi ogromno dušo.

Fotó: pixabay.com

„V sobi je bil trinajstletni fant. Takoj, ko je zaznal požar, je prosil sosede za pomoč in obvestil gasilce ” – je povedal parameter.sk István Lelkes, direktor okrožne gasilske enote Dunaszerdahely. „Požar je izbruhnil v otroški sobi v štirisobnem stanovanju v petem nadstropju. Na srečo ni bil nihče poškodovan, drugih domov ni bilo treba evakuirati. ”

 

Gasilci so prišli na kraj in v kratkem času ustavili ogenj in preprečili, da bi se razširil iz prostora v sobo. Dim pa je segal vse do osmega nadstropja, zato so gasilci odprli zgornjo odprtino stanovanja.

Zaenkrat še ni znano, kaj je morda povzročilo požar, toda zdi se, da ga je morda povzročila električna naprava. Poleg poklicnih gasilcev in prostovoljcev iz Somorje so bili prisotni tudi gasilci iz Dunajske Strede.

Slovaški novičarski portal Šamoríčan je posnel tudi video o požaru: