Oldal kiválasztása

NI RACA: MOŠKI IMA RAD SVOJEGA PURANA KOT OTROKA, NEVERJETNO, KAJ VSE POČNETA

Drug na drugega sta navezana od rojstva.

Za mnoge živali niso le hišni ljubljenčki, ampak člani družine. Ko večina ljudi sliši, da nekomu hišni ljubljenček pomeni tako veliko kot otrok, pomisli na psa, mačko ali drugo ljubko majhno bitjece. 56-letni Dave Brooker iz Wouldhama v Kentu pa se oklepa svojega purana, kot bi bil njegov otrok.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Moški, ki je sprva gojil purane zaradi njihovih jajc, je bil prisiljen skrbeti za krhko bitje kmalu po tem, ko se je izvalilo. Poimenoval ga je T2. Mali puran se je nato neskončno navezal nanj in čustva so kmalu postala obojestranska. Od takrat sta minili dve leti: Brooker skoraj nikamor ne gre brez svojega ljubljenčka. Poleg tega, da spita v isti sobi, skupaj hodita po nakupih, v gostilno in celo k zobozdravniku.

Številni domačini so se sprva čudili temu nenavadnemu paru in se jima celo smejali, vendar je pogled na moškega srednjih let, ki se z avtom vozi po mestu in ima ob sebi svojega pernatega prijatelja kaj kmalu postal obilajen.

To je kot imeti otroka: dobra družba in zabava. Včasih imam občutek, da je puran delno človek
– priznava Brooker, čigar jedilnik sedaj ne vsebuje več puranjega mesa, saj meni, da je puran hišni ljubljenček, kot sta npr. pes ali mačke.

Puran je dokaj plašen in se lepo vede. Nikoli ne zatava in pusti se božati – je dodal njegov lastnik za Daily Mail.