Oldal kiválasztása

Neverjetni prizori v trgovinah: panika kot toaletni papir

Po govoricah so prebivalci Hong Konga nevihte.

Novinarska agencija AFP poroča, da so se ta teden v hongkonških supermarketih igrali neverjetni prizori, potem ko so se po spletu razširile govorice, da je v trgovinah zmanjkalo pomembnega blaga, vključno s toaletnim papirjem, suhimi testeninami in rižem. Na območju sedmih milijonov so kupci zalomili trgovine in dobesedno očistili svoje police. Bilo je trgovin, kjer je bilo pol ure po odprtju zjutraj veliko skupin izdelkov prazno z veliko blaga, čeprav so jih napolnili za odprtje.

Po poročilu tiskovne agencije so v zadnjih dneh v trgovinah opazili kaotične prizore, saj so potrošniki poskušali pograbiti čim več toaletnega papirja.

Fotó: pixabay.com

Stranke so verjetno padle zaradi lažnih novic, ker je Hong Kong zaprl svoje kitajske meje zaradi virusa corone. Vendar pa prekinitev potniškega prometa ne vpliva na prevoz blaga, ki ga je avtor namerno ali nenamerno prezrl virulentne novice.

Zaradi pojava je hongkonška vlada pozno v sredo zvečer izdala posebno uradno izjavo kot odgovor na trgovinske razmere. Izjavili so, da imajo zadostno količino vsega; riž, testenine in toaletni papir, javnosti pa ni treba nabirati ločenih zalog.

Vlada je to označila kot lažno izjavo, govorico, da bi lahko to blago kmalu postalo pomanjkljivo, zaradi česar se bodo širili „napadi panike in kaos”.