Oldal kiválasztása

NEVERJETNE ZAHTEVE, MESSI JE PRITISKAL Z BARCELONO

Pred več kot letom dni je FC Barcelono zapustil Lionel Messi, ki je zaradi nestabilnega finančnega položaja kluba odšel v Paris Saint Germain. Vendar je španski El Mundo razkril, da je Argentinec močno zahteval, da ostane.

Pred enim letom se je Lionel Messi pridružil Paris Saint Germainu in zapustil ekipo iz otroštva, FC Barcelono. Takratna komunikacija je bila, da je klub, ki ga vodi Josep Maria Bartomeu, preprosto žrtvoval Argentinca, da bi izboljšal finančno stanje ekipe.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Po poročanju uglednega španskega dnevnika El Mundo pa je Messi letvico za podaljšanje pogodbe postavil precej visoko. Sedemkratni dobitnik zlate žoge bi pri Kataloncih ostal le pod dodatnimi pogoji: pogodba do leta 2023, z možnostjo enostranskega podaljšanja Lionela Messija, izplačilo bonusa za zvestobo z obrestmi, VIP-loža na Camp Nouu zase in za Luisa. Suárezova družina. Poleg tega je zahteval tudi zasebni božični let v Argentino za svojo družino, samo za podaljšanje pa je želel podpisni bonus v višini deset milijonov evrov. Poskrbel je celo, da je Barcelona podpisala pismo o nameri, da bo njegovemu bratu Rodrigu Messiju plačala, “kar mu dolguje”.

Bartomeu je ponudil nižje pogoje od tega, česar Messis ni sprejel. 7. marca 2021 imenovani novi predsednik Joan Laporta je želel za vsako ceno podaljšati pogodbo z Argentincem, a so se zaradi finančnih težav na koncu morali ločiti od 35-letnega igralca.