Oldal kiválasztása

Na truplo19-letnika naleteli na otroškem igrišču

Avstrijska policija je sprva sumila na samomor, a je obdukcija potrdila, da je bila žrtev afganistanskega rodu umorjena.

Na truplo 19-letnega migranta iz Afganistana so naleteli mimoidoči na enem od otroških igrišč v avstrijskem mestu Zell am See. Policija je sprva sumila, da je mladi migrant storil samomor, ker so ga avstrijske oblasti pred dnevi obvestile, da bo moral zapustiti državo. A je preiskava šla v novo smer, ko je iz obdukcijskega zapisnika bilo jasno razbrati, da je migrant bil zadavljen. Šele po tem je postala policija pozorna na najboljšega prijatelja žrtve, ki je prav tako 19-letni afganistanski migrant. Oba ste še kot mladoletna prišla v Avstrijo in se spoznala med urejanjem dovoljenja za azil.

Fotó: pixabay.com

Policija sumi, da sta se migranta v soboto zvečer skupaj namenila v center mesta zabavat in se ob dveh ponoči vračala proti prebivališču. 200 metrov pred bivališčem sta se na otroškem igrišču ustavila, da bi se pogovorila, a sta se prijatelja sprla. Izkazalo se je namreč, da želijo iz države izgnati le kasnejšo žrtev, drugi pa bi iz nepojasnjenih razlogov, sklicujoč se na humanitarne vzroke, lahko ostal v Avstriji. Migrantu, ki je dobil dovoljenje za prebivanje, je prekipelo zaradi žalitev in zmerjanja, zato je zgrabil prijatelja za vrat in ga stiskal toliko časa, da se je zgrudil. Storilec je pobegnil s kraja zločina.

Kasneje je policija osumljenca aretirala in ga s pomočjo tolmača zaslišala, a ta svojega dejanja ni priznal.