Oldal kiválasztása

Moški bi lahko rešil spor na presenetljiv način, o odvetniku za ločitev še nikoli ni slišal

Ameriški moški želi končati razpravo o namestitvi otrok zelo nenavadno.

Ameriški moški je sodišče prosil, naj reši spor z bivšo ženo. Nato je zaprosil za 12-tedensko milostno obdobje, da bi postal redna japonska katana – poroča The Guardian.

Ta nenavadna prošnja je prispela David Ostrom, star 40 let, iz Kanzasa, ki že nekaj časa vodi sodne spore s svojo ženo Bridgitte Ostrom glede namestitve in vidnosti njihovih otrok. Siege je svoj zahtevek dvoboja predstavil sodišču z obrazložitvijo, da se zaveda, da ne obstaja zakon, ki bi prepovedoval sodbo dvoboja, torej z dovoljenjem sodnika, da bi svoj spor rešil na bojišču.

Fotó: pixabay.com

Siege se ni želel boriti proti svojemu bivšemu, temveč Bridgitteovemu odvetniku Matthewu Hudsonu, s katerim trdi, da je uničil svojo bivšo ženo. Jezen mož je predvideval, da je Hudson na bojišču po pogajalcu “prvak” ali tiskovni predstavnik njegove žene.

Odvetnik pa je od sodišča zahteval, naj zavrne Siegeovo prošnjo, saj na sodišču ne bi prišlo do otroških pravd, zaradi katerih bi kdo umrl, vendar bi se to lahko zgodilo v dvoboju s samurajskim mečem. In sodnik je izjavil, da je bilo v vlogah obeh strani toliko nepravilnosti, da dokler stranki ne sledita običajnemu postopku, o zadevi ne bo sprejel nobene odločitve.