Oldal kiválasztása

"MOJI LEPI NEČANKINJI JE PREDPISAL LAKSATIV, ZDAJ ORGANIZIRAMO NJEN POGREB"

Mati petih otrok z anamnezo raka materničnega vratu je dobila odvajalo, potem ko je odšla k zdravniku s simptomi raka.

34 letna mati petih otrok je umrla le šest tednov po tem, ko so ji povedali, da ima terminalnega raka – in pet mesecev po tem, ko so ji prvotno predpisali odvajala za simptome. Teta Judith Spence je zdaj začela zbirati sredstva za plačilo pogreba svoje ljubljene nečakinje Louise Gemme Gray.

Louise je odšla k zdravniku, ker je imela zaprtje in krvavitev iz danke. Vendar mu je zdravnik predpisal le odvajalo in ga poslal domov. Pri njej niso opravili nobenih preiskav, čeprav je že imela raka materničnega vratu.

Proti koncu bolezni je nenadoma izgubila nadzor nad črevesjem in so jo odpeljali na urgenco v bolnišnico North Tees. Louise je prejela dve transfuziji krvi, da bi ji rešili življenje – in zdravniki so odkrili, da ima raka na jetrih, črevesju in materničnem vratu. Umrla je šest tednov pozneje – zdaj pa želi njena družina zbrati denar za njen pogreb in plačati zdravljenje za njene žalujoče otroke, ki jih je nenadna izguba matere uničila.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Louise, ki je nekoč delala v klicnem centru, je bila prisiljena pustiti službo zaradi duševnih težav, zaradi česar je ostala brez življenjskega zavarovanja ali prihrankov.

“Louise je bila popolnoma prestrašena in prestrašena, ker ni vedela, kaj je narobe, in zdravnik jo je preprosto poslal domov. Prvi teden je bil grozen. Nekaj je treba storiti. Očitno nič ne more vrniti Louise, ampak če govorimo o tem , morda lahko reši še življenje nekoga drugega. Zelo smo jezni, obravnavali so ga kot hipohondra” – je dejala Judith.

Leta 2021 je bris HPV pokazal, da ima Louise nenormalne celice, kar se je izkazalo za raka materničnega vratu, in je bila operirana. Po tem je utrpel vrsto vnetij ledvic, zaradi katerih je moral izpustiti nekatere obsevalne terapije, pravi njegova družina. Nato je aprila 2022 odšel k osebnemu zdravniku in se pritožil nad krvnimi strdki v blatu. Tu so ji predpisali odvajalo, a v naslednjih petih mesecih je bilo Louise postopoma slabše in odkrili so, da ima tri vrste raka.

Otroke Hayden (16), Morgan (13), Cobyjay (5) ter dvojčka Caleba in Cole (3) je vzgajala sama.