Oldal kiválasztása

Mohamed je svojo žrtev potisnil na tirnice, a ni šel v zapor

Pa vendar je moškemu v nepravem vremenu in na napačnem mestu dunajska podzemna železnica odrezala eno nogo. Vendar se je na sojenju zgodil nepričakovan preobrat.

Groznemu dogodku so bili priča tisti, ki so 8. maja čakali v podzemlju na postaji Westbahnhof na Dunaju. Preden se je skup prevrnil, je 20-letni Mohamed Y. na tirnice udaril 35-letnega skladiščnika Zdravka, ki ga še nikoli ni videl.

Čeprav se je vodja U-Bahna znašel v izrednem stanju, se najhujšemu ni mogel izogniti. Zravko je skupščino odrezala ena noga. Mohameda so aretirali in aretirali, danes pa je sodna obravnava razkrila, da nikoli ne bo šel v zapor. Po zdravniškem poročilu je zbolel za paranoično shizofrenijo in je bil zato za nedoločen čas sprejet v specializirano ustanovo.

Irak je na Dunaj prispel leta 2015 in na sodišču povedal, da ga je mučila ideja, da ljudje v slušalk in sončnih očalih spremljajo vsak gib. Na prizorišču je slišal celo notranji glas, ki ga ni mogel slišat zato je svojo žrtev potisnil na tirnice. Vsekakor mu je polovični noga skladiščnik na sodišču odpustil.

Fotó: pixabay.com

Ali je Mohamed govoril resnico ali ne, odgovora nihče ne ve. Vsekakor pa članek v Oe24 kaže, da bo Mohamed, če se bo njegovo stanje izboljšalo, čez nekaj let spet lahko stopil med Dunajčane.