Oldal kiválasztása

MAMA JE MISLILA, DA JE SIN SAMO RUMEN, KO SO JO OGLASILI: JE NAJBOLANEJŠI DOJENČEK V BOLNIŠNICI

Mama je mislila, da gre le za običajno otroško zlatenico, a se je zelo motila.

Mamica, ki je mislila, da ima njen novorojenček zlatenico, je bila zgrožena, ko so k njej pristopili zdravniki in rekli: “On je najbolj bolan dojenček v bolnišnici”. Luca Dowse se je rodil kot normalen, zdrav dojenček, vendar se je okužil z E-coli, ko je bil star komaj štiri tedne.

Njegova mati in oče – Katie Carney (30) in Michael Dowse (35) – sta takrat opazila, da je njegova koža rumenkasto siva, dojenček pa sploh noče jesti. Starši so ga odpeljali v univerzitetno bolnišnico Jamesa Cooka v Middlesbroughu. Testi so pokazali, da je imel Luca zastrupitev krvi in njegovo stanje se je hitro slabšalo. Nato se je zgodilo nekaj, česar ne bi smel doživeti noben starš.

Malemu Lucu je začelo primanjkovati kisika, zdravniki so ga intubirali, vendar mu je bila usodno poškodovana vranica, tako da bo moral Luca do konca življenja jemati zdravila. A groza se tu ni ustavila: izkazalo se je, da ima meningitis in šum na srcu. Takoj ko bo mali Luca začel rasti in se razvijati, bo potreboval natančen nadzor bolnišnične nevrološke ekipe in več specialistov.

“Nenehno razmišljam o tem, kakšno srečo imamo, da je tu med nami, da zanj skrbijo od zgoraj” – je povedala mama.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Staršem je bolnišnica zagotovila nastanitev, ki je bila financirana z donacijami, zato sta se zakonca odločila, da bosta zbrala denar za bolnišnico, da bi tudi oni, če bi se katera družina znašla v podobni situaciji, prejeli oskrbo.

Baby Luca se dobro počuti glede na situacijo, se že razvija.