Oldal kiválasztása

Majhen trik in palačinke bodo neverjetne

Vsak bo zahteval recept, če ga ponudite gostom, saj je tako ta sladica veliko bolj poznana. Od ene malenkosti je odvisno, da imaš tako božanski okus...

Skuto, marmelado, kakav… palačinke lahko naredi vsak, te preproste sladice pa si nihče ne želi. Obstaja majhen trik, ki ga naredi še bolj okusnega: limonine palačinke so veliko bolj sveže in polnejše od tradicionalnih, nato pa si vsak oblizne deset prstov. Trik je zelo preprost: pri izdelavi testa v testo naribajte dih limonine ali pomarančne lupine. Limonino palačinko lahko nato naredite z enakim nadevom kot tradicionalno. Limonina ali pomarančna lupina ne zatre okusa skute, marmelade, pravzaprav je nebeška, kot poudarja.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Tukaj je, kako ga narediti

Sestavine:
1 jajce
1 dcl mleka
10 dkg fine moke
1 žlica sladkorja
sol po okusu
1 olupljena limona ali pomaranča
0,5 dcl sode vode
5 žlic olja za cvrtje

Priprava:
Jajca stepemo, nato dodamo moko, sladkor, sol in dobro premešamo z mlekom. Razredčimo s sodo bikarbono in na koncu vanjo naribamo limonino ali pomarančno lupinico.
Palačinke na srednjem ognju pretlačimo z malo olja, potem lahko pride nadev: skuta z vanilijevim sladkorjem ali rozinami, kakav, cimet ali domača breskova marmelada.
Previdno izberite limone in pomaranče.

Citrusi, kot so pomaranče, limone in mandarine, so pogosto površinsko obdelani s kemikalijami, saj bi se sicer med dolgimi potovanji pokvarili. Vredno je skrbno raziskati etiketo sadja, saj ne bi smeli vsi uporabljati njihove lupine. Če želite njihovo skorjo naribati za torto, vedno izberite citruse z ekološko oznako, saj zagotovo niso obdelani s kemikalijami ali fungicidi. Večina trgovin že navaja, ali je lupina neprimerna za prehrano ljudi.