Oldal kiválasztása

Maddiejevi starši so zaskrbljeni, da bo to preložilo preiskavo

Starši so se obrnili na evropsko sodišče za človekove pravice, potem ko jih je nekdanji policist obtožil, da je odgovoren za smrt hčerke.

Starši Madeleine McCann se bojijo, da bo Brexit preiskavo njihovega primera oviral. McCannovi že leta čakajo na Evropsko sodišče za človekove pravice, ki bo odločilo o njihovem primeru.

Starši se zdaj bojijo, da jim bo Brexit preprečil, da bi utišali nekdanjega policista, ki jim je očital, da so ubili njihovo malo hčer. Goncala Amarala je tožilo Evropsko sodišče, a na razsodbo čaka že več kot dve leti.

Njihov primer je eden od 56.800 nerešenih primerov, za katerega še ni znano, ali bo sodišče sploh izdalo sodbo.

Fotó: pixabay.com

Medtem je Amaral (59) nadalje razpravljal o tem, kako mala Maddie bi lahko odšla na družinske počitnice na Portugalsko leta 2007. Nekdanji policaj se je pojavil tudi v osem delnem kontroverznem dokumentarnem filmu o Maddie. Vendar je družina McCann zavrnila sodelovanje v snemanju.

Njihov primer je še vedno pred Evropskim sodiščem za človekove pravice in ni mogoče napovedati, kdaj se bo končal. Toda tesna družinska prijateljica je dejala, da bi zamuda pri njenem delu okoli Brexita lahko pojasnila zamudo – piše Daily Star.